De academische werkplaats kent de volgende organisatiestructuur:
- Dagelijkse leiding
- Stuurgroep
- Projectgroepen IZB en IGB
De academische werkplaats kent de volgende organisatiestructuur:
Bestaat uit de projectleiders: Prof. Dr. J. van der Velden (Radboud UMC) en Dr. G. Molleman (GGD Gelderland-Zuid) en de projectcoördinatoren: Dr. J.L.A. Hautvast (IZ) en Dr. G. Fransen (IGB).
De projectleiders zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor aansturing en ontwikkeling van de academische werkplaats, besluiten over de besteding van de gelden voor kortlopende projecten en het effectueren van het traject van borging vanaf 2014.
De projectcoördinatoren zijn verantwoordelijk voor het initiëren en begeleiden van onderzoeks- en onderwijsactiviteiten en de afstemming daarin met professionals van betrokken en andere organisaties.
Bestaat uit de directeuren van de deelnemende GGD’en, afgevaardigden namens het Radboud UMC en de beide projectleiders. Prof. Dr. J. van der Velden (Radboud UMC) zit de stuurgroep voor.
De stuurgroep monitort de voortgang van de ontwikkeling en de onderzoeks- en onderwijsactiviteiten van de AW en draagt zorg voor de borging van de infrastructuur vanaf 2014.
Beide onderdelen van AMPHI (IZB, IGB) hebben een projectgroep met de projectcoördinator als trekker. Deelnemers zijn inhoudsdeskundigen en/of managers van GGD’en, Radboud UMC en gemeenten.
De projectgroepen zijn het platform waarbinnen de vragen uit praktijk en beleid worden verzameld en zo mogelijk uitgewerkt tot zinvolle onderzoeksvragen. Zij ontwikkelen en bewaken de onderzoekslijnen binnen IGB of IZB.
Binnen AMPHI voeren we langdurig, meestal promotieonderzoek uit en kortdurend ofwel klein-maar-fijn onderzoek. Voor ieder lopend onderzoek wordt een (externe) begeleidingsgroep ingesteld om de voortgang en inhoudelijk kwaliteit van het onderzoek te waarborgen.
Naast inhoudsdeskundigen is ook het management van GGD’en en het gemeentelijke beleid vertegenwoordigd.
De onderzoekers zijn, waar mogelijk en bij voorkeur, medewerkers van een GGD of gemeente. Middels een dubbelaanstelling zijn zij gedetacheerd naar AMPHI.
Door praktijkmensen/beleidsmedewerkers zelfstandig, onder deskundige begeleiding, onderzoek te laten doen zorgen we voor een adequate uitwisseling tussen onderzoek, beleid en praktijk. Dit zorgt voor een win-win: we zorgen er zo voor dat de vragen uit praktijk of beleid onderwerp van onderzoek worden en dat de onderzoeksresultaten relevant worden voor praktijk/beleid en (wetenschappelijke) kennis toegepast wordt.
Daarnaast leren praktijk/beleid meer over onderzoek doen, wat bijdraagt aan de academisering van het werkveld.
Binnen gemeenten en bij GGD’en leven vaak vragen waarop een (wetenschappelijk) onderbouwd antwoord een bijdrage kan leveren aan de kwaliteit van werken. Denk bijvoorbeeld aan: ‘wat vinden wijkbewoners nu echt belangrijk aan gezondheid’ of ‘Hoe stimuleren we het gebruik van borstvoeding in onze regio’ of ‘Wat levert het lokale gezondheidsbeleid nu echt op?’
AMPHI heeft subsidie van ZonMw ontvangen om tot eind 2014 te besteden aan kortdurende onderzoeksprojecten. Dit budget wil AMPHI besteden aan het beantwoorden van beleids- en praktijkvragen op het terrein van Integraal Gezondheidsbeleid, gesteld door gemeenten in de regio Arnhem, Nijmegen en Tiel, GGD Gelderland-Zuid en VGGM.
Deze manier van werken middels kortdurende projecten wordt zeer gewaardeerd binnen GGD-en en gemeenten, getuige het zeer grote aantal projecten wat is aangevraagd en uitgevoerd.
Wilt u meer informatie?
Op de pagina Kortdurend onderzoek vindt u samenvattingen van verschillende kortdurende projecten. Tevens is er meer informatie beschikbaar over het aanvragen van kortdurend onderzoek.
© 2023 · Academische Werkplaats AMPHI